Fõoldal \ Szolgáltatások \ Képzés / Fejlesztés \ Coaching

Coaching

Vezetõi coaching

A hierarchia minél magasabb szintjén dolgozik egy vezetõ, annál nagyobb ráhatása van a szervezet mûködésére, illetve a változások sikerességére. Ehhez nyújt hatékony segítséget az egyénre szabott fejlesztési folyamat, a vezetõi coaching, melyet vezetõknek és kulcsembereknek ajánlunk.

A személyes coaching azt a növekvõ igényt elégíti ki, hogy a tanulás hatékony, személyre szabott folyamat legyen, és ne szükséges vagy szükségtelen sémák befogadása.

Mi a haszna egy vezetõnek a személyes coachingból?

  • Emberközpontú vezetési stílust segít elõ – elengedhetetlen, ha az igazán értékes dolgozókat meg kívánják tartani – a megfelelõ vezetõi szemléletmódnak megfelelõen.
  • Fokozza a kommunikáció hatékonyságát, amivel jelentõsen nõ a vezetõ elfogadottsága munkakörnyezetében.
  • Olyan módszereket kínál, amelyek révén a vezetõi visszajelzések valóban használható információk lesznek a beosztottak számára.
  • A vezetõ megtanulja, hogyan segítse elõ a munkatársak egyéni fejlõdését.
  • A vezetõ erõsségei tudatosabbá válnak, melyek segítik abban, hogy azokkal jobban/hatékonyabban éljen a mindennapi munka folyamán.

Ha közelebbrõl megvizsgáljuk a fejlesztési módszereket, nyilvánvalóvá válnak az alapvetõ különbségek a személyes coaching és minden más fejlesztési technika között. A személyes coaching hatása abban rejlik, hogy egyszerûen átlépi a tréningek, és más fejlesztési megközelítések korlátjait. Melyek ezek:

  1. A személyes coaching természeténél fogva ”on the job„ és ”just in time„ program.
  2. A kliens alkotja meg a programot, tehát az a lehetõ legrelevánsabb.
  3. A személyes vezetésfejlesztés egy folyamat, így van idõ túljutni az akadályokon, gátlásokon és a visszaesések idõszakán.
  4. A személyes vezetésfejlesztés egyénre szabott és ”egy az egyben„ történik. A tanácsadó az igényeket és preferenciákat a klienséhez igazítja, nem pedig egyéb körülményhez.
  5. A folyamat: ”mérés – fejlesztés – visszamérés„ ciklikussága szavatolja a kívánt eredmény elérését.

Személyre szabott ajánlatért keresse képzett szakembereinket!