Fõoldal \ Szolgáltatások \ Szervezetfejlesztés \ Szervezetállítás

Szervezetállítás

Szervezetállítás

A vállalatvezetõk egyértelmû szándéka, hogy szervezetüket eredményesen és mindenki megelégedésével vezessék.

A szervezetek, vállalatok életében rendszeresen elõfordulnak döntési helyzetek, változások, és a legjobb szándék mellett is jelentkezhetnek mûködési problémák és konfliktusok. Az ezeket befolyásoló tényezõk egy része a vezetõ számára jól látható, elõre jelezhetõ és érzékelhetõ, ezáltal kezelhetõ. Azonban az emberekre és az eseményekre ható tényezõk között vannak, amelyek a tudatalatti szintjén hatnak, nem érzékelhetõk, ezáltal kezelhetetlennek tûnnek. Idõnként érthetetlen a vezetõ számára miért alakulnak ki látszólag ok nélkül konfliktusok, egy jól körüljárt döntés miért bizonyul késõbb tévedésnek, a kiválóan elõkészített projekt miért nem hozza a várt eredményt, miért viselkedik valaki érthetetlenül vagy miért került bizonytalan helyzetbe egy részleg, rosszabb esetben akár az egész vállalat. Az ezekhez hasonló helyzetekben merül fel a kérdés, mit nem láttunk, vagy mit nem vettünk figyelembe? Hogyan lehetne mégis megoldást találni a kialakult helyzetre? A következõ alkalommal pedig hogyan kerülhetnénk el ezeket az eseményeket?

Bert Hellinger német pszichológus és terapeuta a családok mûködésében figyelt meg tudat alatt ható kapcsolódásokat és kötõdéseket, melyek meghatározott rendben és törvények szerint hatnak. Amennyiben ebben a “rendben” valami félrecsúszik, valamelyik törvény sérül, a családban mûködési problémát, konfliktust, betegséget vagy akár halált is okozhat.

Insa Sparrer és Matthias Varga von Kibéd fejlesztette tovább és tette alkalmassá Bert Hellinger módszerét szervezetek vizsgálatára. A családokhoz hasonlóan a szervezetekben is hatnak tudat alatt mûködõ törvények, melyek meghatároznak egyfajta rendet. Ha ebben a rendben valami félrecsúszik, vagy valaki a szervezetben anélkül, hogy tudna róla, megsérti valamelyik törvényt az mûködési zavart okoz a szervezetben. A mûködési zavar következménye a fentiekben említett esetekhez hasonlóan elõbb-utóbb jól érzékelhetõvé válik. A szervezetállítás módszerével a mûködési zavar oka feltárható és szemmel láthatóvá tehetõ. A szervezetállítás a diagnózison kívül a zavar okának feloldására és a megoldásra is egyedülállóan gyors módszer. A szervezetállítás különös elõnye, hogy a megoldáshoz nincs feltétlenül szükség az egész szervezet, vagy az érintettek bevonására, közremûködésére. A szervezetállító tanácsadó és a problémát, kérdést hozó vezetõ akár kettesben, akár egy a szervezettõl független csoport segítségével el tudják végezni a szervezetállítást. A módszer másik elõnye, hogy a segítõ csoport tagjai sem a céget, sem a kérdést, vagy a problémát sem azt nem tudják, hogy az állításban milyen személyek vagy milyen tényezõk szerepeltek.

A szervezetállítás módszerének mûködését több millió eredményes állítás bizonyítja. Tapasztalataink szerint az elsõ állítás élménye teszi kézzelfoghatóvá a módszer gyakorlati mûködését.